Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartofel salad II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
marchewki 2
pietruszka 1
seler 1
ogórek konserwowy 3
groszek zielony pół puszki
majonez 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jabłko 1 czerwone
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: Kartofel salad II

Ziemniaki gotuj w litrze osolonej wody prze około 30 minut. Marchewki, pietruszkę i seler również ugotuj. Ogórek konserwowy pokrój w kosteczkę i razem z groszkiem zielonym odstaw na sitko. Jajka ugotowane na twardo obierz ze skorupek i drobno pokrój. Wszystkie ugotowane warzywa również pokrój w kostkę. Jabłko umyj, obierz, usuń z niego pestki i także pokrój.

Wszystkie składniki umieść w jednej misce, dodaj majonez, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj.

Kartofel salad najlepiej podawać z gotowanymi frankfurterkami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 16.05.2011 09:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak