Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w sosie chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
bulion warzywny 1 szklanka
chili 1/2 łyżeczka
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
bazylia 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w sosie chili

Mięso dzielimy na niewielkie kawałki, lub kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju, zalewamy bulionem. Dodajemy chili i dusimy około 15-20 minut. Dodajemy pozostałe przyprawy, bazylię drobno siekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lilify 02.05.2012 15:05
smakowity przepisik
Małgorzata113 23.11.2010 07:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak