Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka winogronowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

winogrona 1 kg
cukier 1/2 kg
starta skórka z pomarańczy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka winogronowa

Winogrona oczyszczamy. Zalewamy je 1/2 l wody i gotujemy do ich całkowitego rozgotowania :) dodajemy skórkę z pomarańczy i nadal gotujemy. Przecedzamy przez gazę (bez miąższu), dodajemy cukier. Sok gotujemy do momentu zgęstnienia. Gorącą galaretkę przekładamy do słoików, pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 23.11.2010 07:59
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak