Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki wołowe z koperkiem i kaszą kukurydzianą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 100 g
koperek pół pęczka
por 4 cm
czosnek 1 zabek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
jajko 2 szt
kasza kukurydziana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki wołowe z koperkiem i kaszą kukurydzianą

W garnku zagotować wodę, wrzucić przyprawy, pora, czosnek i gotować. Po 10 min wyjąć warzywa. Mięso zmielić razem z koperkiem, porem i czosnkiem (ja robiłam to w malakserze), dodać jajko i kaszę, wymieszać. Formować pulpeciki, obtaczać je w kaszy kukurydzianej i wrzucać na wrzątek z przyprawami. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok 30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 09.04.2011 20:11
fajne!
Smakosz6 24.03.2011 09:15
mmmmmmmmmmmm
js28 31.12.2010 18:30
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak