Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULPETY MIĘSNE

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
bułka czerstwa 1
mięso wieprzowe gotowane 30 dag.
jajko 2
mąka do obtoczenia pulpetów
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól
natka pietruszki
Bułka tarta klasyczna Prymat ok. 2 dag.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: PULPETY MIĘSNE

Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu na złoty kolor. Zmielić: mięso, cebulę, namoczoną bułkę. Dodać jajka, tartą bułkę, majeranek, sól, pieprz, natkę pietruszki, starannie utrzeć. Pulpety wyrabiać w mące. Ugotować w osolonej wodzie. Podawać z dowolnym sosem bądź zupą. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 18.09.2011 21:13
najs
Mariusz10 01.08.2011 22:06
mniam
MAR3STA 12.01.2011 19:02
jutro u mnie będą;)
misia53 01.01.2011 22:29
Pulpeciki zawsze na czasie...
ben-ka 11.12.2010 08:30
Dzisiaj na obiad mam zaplanowane pulpeciki:)
Margo1 08.12.2010 07:50
TEŻ TAKIE ROBIĘ
Ewelina47 06.12.2010 10:13
wyglądają extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak