PULPETY MIĘSNE

PULPETY MIĘSNE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • bułka czerstwa

    1
  • mięso wieprzowe gotowane

    30 dag.
  • jajka

    2
  • mąka do obtoczenia pulpetów

  • majeranek Prymat

    do smaku
  • sól

  • natka pietruszki

  • tarta bułka

    ok. 2 dag.
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu na złoty kolor. Zmielić: mięso, cebulę, namoczoną bułkę. Dodać jajka, tartą bułkę, majeranek, sól, pieprz, natkę pietruszki, starannie utrzeć. Pulpety wyrabiać w mące. Ugotować w osolonej wodzie. Podawać z dowolnym sosem bądź zupą. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ibag24

18.09.2011 21:13
najs

Mariusz10

01.08.2011 22:06
mniam

MAR3STA

12.01.2011 19:02
jutro u mnie będą;)

misia53

01.01.2011 22:29
Pulpeciki zawsze na czasie...

ben-ka

11.12.2010 08:30
Dzisiaj na obiad mam zaplanowane pulpeciki:)

Margo1

08.12.2010 07:50
TEŻ TAKIE ROBIĘ

Ewelina47

06.12.2010 10:13
wyglądają extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat