Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta ze szpinakiem i botwinką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 2 pęczki
ząbek czosnku 4
ser lazur 100 gram
oliwa 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta ze szpinakiem i botwinką

- Obieramy czosnek i kroimy w plasterki. Podsmażamy na 2 łyżkach oliwy z oliwek, gdy zacznie pachnieć dodajemy rozmrożony szpinak, dusimy przez 12 minut.
- Następnie myjemy botwinkę, osuszamy i kroimy. Dodajemy do szpinaku. Dusimy 5 minut, po tym czasie dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Mieszamy i odstawiamy.
- Na patelni grilowej podsmażamy ciabattę pokrojoną w ukośne 2 cm kromki, aż będzie chrupiąca.
- Gotowe grzanki nacieramy ząbkiem czosnku, a następnie układamy liście szpinaku z botwinką. Układamy kawałki sera lazur.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiktor188 21.01.2012 13:35
mniam mniam
Karolina92 04.05.2011 11:06
naprawde super :)
Ewa104 17.01.2011 19:32
Świetnie się zapowiada!
cukiereczek 15.11.2010 11:10
pycha
anecia04 06.10.2010 09:47
Dziękuję
Grażyna13 06.10.2010 09:34
Pysznie wygląda !
etka 20.09.2010 22:37
dzięki! dobrze wiedzieć :)
anecia04 11.09.2010 13:08
Etko to ser pleśniowy, zamiennik sera gorgonzola, bo tańszy
agnieszka189 10.09.2010 16:18
pycha!
etka 26.08.2010 09:24
Jaki to jest ser, ten Lazur?
aginaa 25.06.2010 10:38
ciekawe polaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak