Bruschetta ze szpinakiem i botwinką

Bruschetta ze szpinakiem i botwinką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

    2 pęczki
  • ząbek czosnku

    4
  • ser lazur

    100 gram
  • oliwa z oliwek

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Obieramy czosnek i kroimy w plasterki. Podsmażamy na 2 łyżkach oliwy z oliwek, gdy zacznie pachnieć dodajemy rozmrożony szpinak, dusimy przez 12 minut.
- Następnie myjemy botwinkę, osuszamy i kroimy. Dodajemy do szpinaku. Dusimy 5 minut, po tym czasie dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Mieszamy i odstawiamy.
- Na patelni grilowej podsmażamy ciabattę pokrojoną w ukośne 2 cm kromki, aż będzie chrupiąca.
- Gotowe grzanki nacieramy ząbkiem czosnku, a następnie układamy liście szpinaku z botwinką. Układamy kawałki sera lazur.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiktor188

21.01.2012 13:35
mniam mniam

Karolina92

04.05.2011 11:06
naprawde super :)

Ewa104

17.01.2011 19:32
Świetnie się zapowiada!

cukiereczek

15.11.2010 11:10
pycha

anecia04

06.10.2010 09:47
Dziękuję

Grażyna13

06.10.2010 09:34
Pysznie wygląda !

etka

20.09.2010 22:37
dzięki! dobrze wiedzieć :)

anecia04

11.09.2010 13:08
Etko to ser pleśniowy, zamiennik sera gorgonzola, bo tańszy

agnieszka189

10.09.2010 16:18
pycha!

etka

26.08.2010 09:24
Jaki to jest ser, ten Lazur?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat