Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory zapiekane serem feta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 sztuki
ser feta 150 gram
czosnek ząbki 2
sól, pieprz do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory zapiekane serem feta

Pomidory umyć i odciąć kapelusiki. Wydrążyć środki łyżeczką. Do środka włożyć masę serowo-pomidorowo-czosnkową( ser feta mieszamy z pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem i środkami pomidorów) Przyprawić do smaku. Pomidorki umieścić w naczyniu żaroodpornym (wcześniej wysmarowanym oliwą) i zapiekać w piekarniku- około 15-20 minut w temperaturze 180 C. Przed podaniem nałożyć na pomidorki ich kapelusiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak