Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory zapiekane z ryżem, pieczarkami i serem mozarella

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 sztuki
pieczarki 200 gram
papryka czerwona 1 sztuka
bulion warzywny
mozarella pół kulki
bazylia do smaku
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
ryż pół (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory zapiekane z ryżem, pieczarkami i serem mozarella

Pomidory myjemy , odcinamy kapelusze i wydrążamy środki. Ryż gotujemy w bulionie warzywnym. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone pieczarki i pokrojoną w kostkę paprykę, dorzucamy do tego ugotowany ryż(bez bulionu) i środki pomidorków. Wszystko razem mieszamy, przyprawiamy do smaku i smażymy. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę mozarellę(jeżeli jej nie lubimy możemy użyć startego żółtego sera).Wszystko dokładnie mieszamy. Pomidory napełniamy farszem, przykrywamy kapeluszami i przekladamy do naczynia zaroodpornego wysmarowanego oliwa. Zapiekamy przez okolo 20-25 minut w temperaturze 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak