Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria po śląsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 4
śmietana 12% litr
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria po śląsku

Ogórek zielony umyć, obrać i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach). Śmietanę wlać do miski, dodać do niej starty ogórek, sól i pieprz do smaku. Mizerię dobrze wymieszać.

Mizeria podczas obiadu to wspaniały zamiennik sosu czy surówki! Pasuje do większości dań z mięsem i ziemniakami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 26.11.2011 13:37
No proszę, ciekawe, ja mizerię robię zawsze z ogórków krojonych w plasterki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak