Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z brokułami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 1/2 kg
brokuł 1/3 kg
czosnek ząbki 2
cebula biała 2 sztuki
sól, pieprz do smaku
masło 1 łyżka
bulion drobiowy 2 szklanki
olej 5 łyżek
mąka 1 łyżka
marchewki 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z brokułami

Filety umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Marcehwki obrać i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek wycisnąć przez praskę. Brokuła podzielić na różyczki. Rozgrzać olej w rondelku, dodać mięso ( delikatnie je przyprawić) i smażyć do przyrumienienia. Następnie dodać cebulę i czosnek- ciągle smażyć. Wlać bulion, pokrojoną marchewkę w słupki i brokuła. Gotować do miękkości warzyw na małym ogniu. Masło rozgrzać na patelni, wsypać mąkę i przyrumienić. Dodać do rondelka. Przyprawić do smaku. Można zaciągnąć wodą z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak