Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kasztanów

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasztany 1/2 kg
wino 150 ml
śmietana 3 łyżki
woda 1/2 l
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cukier 1 łyżka
cynamon 1/4 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kasztanów

Kasztany gotujemy kilka minut, usuwamy łupiny. Utłuc i przetrzeć przez sito. Rozprowadzić wodą, dodać wino i śmietanę, oraz pozostałe składniki, przyprawy. Zagotować, dokładnie rozmieszać. Podawać z grzankami naturalnymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak