Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ciemny do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło ćwierć kostki
mąka dwie łyżki
cebula 1
bulion pół litra
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ciemny do mięs

Cebulę pokrój bardzo drobno. Masło rozpuść w rondelku. Najpierw zasmaż mąkę i cebulę. Potem dodaj pół litra bulionu warzywno-mięsnego. Ciągle mieszając, gotuj, tak długo, aż sos nie zgęstnieje.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak