Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe z jarzynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 70 dkg.
cebula 1
smalec 1 łyżka
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
marchewka 2
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe z jarzynami

Żeberka podzielić na porcje, oprószyć mąką i solą. Na patelni rozgrzać smalec, zrumienić żeberka z obu stron i przełożyć do rondla.
Na tym samym tłuszczu zrumienić posiekaną cebulę i dodać razem z tłuszczem do mięsa. Dolać do tego szklankę wody i dusić na wolnym ogniu ok. 20 min.
Marchewki i paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Po 20 min. warzywa i liść laurowy dodać do mięsa, przyprawić solą i pieprzem. Dusić następne 20 min.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cbeti 28.11.2010 16:59
Robię podobnie, ale więcej warzyw dodaję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak