Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawior z bakłażanów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
sos tabasco 2 krople
sok z cytryny 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
bakłażan
cebula 1|2 szkl.
Papryka ostra mielona Prymat 1|2 (pokrojona w kostkę)

Przepis i sposób przygotowania na: Kawior z bakłażanów

Położyć bakłażan na lekko posmarowanej tłuszczem blaszce do pieczenia.Piec w piekarniku około 50 minut w temperaturze 200stopni C.Kiedy miąższ bakłażana stanie się miękki,wyjąc go z piekarnika,ostudzić,obrać ze skórki.Cebulę i paprykę usmażyć na oliwie.Upieczony,obrany ze skórki bakłażan zmiksować wraz z usmażoną cebulą i papryką na gładką mase.Dodać sos tabasco,sok z cytryny,sól i pieprz.Podawać na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 11.04.2012 10:33
ciekawe
Ewelina45 23.11.2010 16:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak