Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany pieczone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szt
masło roztopione do smaku
sól, pieprz do smaku
jajko 2 roztrzepane

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany pieczone

Pokroić bakłażan w plastry,ułożyć płasko na talerzu,posolić i odstawić na godzinę.Każdy plaster zanurzyć w jajku a następnie obtoczyć w tartej bułce.Ułożone w żaroodpornym naczyniu posmarowanym tłuszczem plastry bakłażana przyprawić solą i pieprzem.Skropić stopionym masłem lub kilkoma kroplami oliwek,piec w piekarniku na złoty kolor około 20 min w temperaturze 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 26.11.2010 09:05
pomysłowe
Ewelina45 23.11.2010 16:19
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak