Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KEKS ŚWIĄTECZNY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2OO G.
jajko 3
cukier 150G
bakalie 200 G.
orzechy włoskie
proszek do pieczenia 1\\2 OP

Przepis i sposób przygotowania na: KEKS ŚWIĄTECZNY

ŻÓŁTKA ODDZIELAMY OD BIAŁEK, PIANĘ UBIJAMY , UTRZEĆ MASŁO Z CUKREM NA ŁADNĄ GŁADKĄ MASĘ DODAJĄC ŻÓŁTKA, BAKALIE I ORZECHY, MĄKĘ MIESZAMY Z PROSZKIEM. I DODAJEMY DO MASY . NA KONIEC POZOSTAJE NAM PIANA Z BIAŁEK.WSZYSTKO WYMIESZAĆ I WYŁOŻYĆ NA BLACHĘ. PIECZEMY 45 MINUT W 180 ST.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 31.01.2014 13:05
super keks
babcia
babcia 20.02.2013 15:44
lubię taki
ewaa 24.11.2011 20:35
super
ElizaT 18.02.2011 22:49
dobry przepis
Margo1 24.11.2010 09:45
lubię keks

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak