Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta ze szpinakiem i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożon 1 opak.
pomidor 5 szt.
śmietana 30% 1 szt.
sól
pieprz
czosnek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ciasto francuskie 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze szpinakiem i pomidorami

Gotowe ciasto francuskie ułożyć w okrągłym płaskim naczyniu żaroodpornym uprzednio posmarowanym tłuszczem (margaryna lub masło). Mrożony szpinak wyjąć na patelnię, dodać śmietanę oraz sól, pieprz i czosnek. Podsmażyć.
Tak przygotowany szpinak nałożyć na obrzeżach naczynia, a środek wypełnić pokrojonymi w plastry pomidorami.
Całość posypać ziołami prowansalskimi Prymat i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 30 - 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina33 30.03.2012 09:24
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak