Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy a\'la mizeria

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 sztuki
sól do smaku
cukier do smaku
koperek 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
jogurt 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy a\'la mizeria

kalarepę obrać, dokładnie umyć, pokroić w bardzo cienkie plasterki, lub zetrzeć na tarce na plastry, przed podaniem kalarepę polać jogurtem (lub śmietaną) wymieszana z solą, cukrem, koperkiem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 23.08.2011 21:42
robię podobną :)
Sarenka 13.07.2011 18:54
Zapowiada sie ciekawie :)
agnieszka189 04.04.2011 11:32
muszę wypróbować
gacopierz23 30.11.2010 09:58
lubię kalarepkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak