Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA JARZYNOWA.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 kost
woda 3 l
mieszanka warzywna 500 gr
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
smietana 18% 3/4 szkl
ziemniaki 5 szt
natka pietruszki do smaku
bulion warzywny 1 kost

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA JARZYNOWA.

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę, gotować.Dołożyć mrożonkę warzywną (w sezonie można-należy wykorzystać świeże warzywa).Gotować do miękkości.Dodać buliony i przyprawy.Zaprawić śmietaną, posypać natką, drobno siekanym koperkiem lub szczypiorkiem.
Smaczengo:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 07.09.2011 08:31
lubię zupę jarzynową; bardzo apetycznie się prezentuje na zdjęciu:)
cukiereczek 27.11.2010 08:39
Wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak