Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁKA ZAPIEKANE Z RYŻEM.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 200 gr
jabłka 1,5 kg
jajko 2-3 szt
cukier 3/4 szkl
aromat waniliowy do smaku
smietana 18%
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁKA ZAPIEKANE Z RYŻEM.

Ryż ugotować.Przestudzić.W międzyczasie jabłka obrać, zetrzeć na tarce.Ryż wymieszać z jajkami, cukrem i aromatem.Jeśli jabłka są kwaśnie można delikatnie osłodzić, wymieszać z cynamonem (możena dodać rodzynki).Do wytłuszczonej formy ukaładać warstwę masy ryżowej, na przemian->jabłka->ryż->jabłka->ryż.Można górna góre posypać wiórkami masła.Piec ok.1 godz.w 200\'C.Gorące danie polać słodką śmietanką.
Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 03.12.2011 08:06
smaki mojego dzieciństwa
cukiereczek 23.11.2010 08:53
Uwielbiam takie jabłka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak