Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z wody

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew w plastry 120 g
pietruszka w plastry 150 g
seler w plastry 100 g
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
karp 1,8 kg (sprawiony)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z wody

Filety ryby podzielić na porcje w poprzek ryby. Warzywa, łby, sól i przyprawy, zalać wodą i gotować w płaskim rondlu z wkładką drucianą. Do ugotowanego i przecedzonego wywaru, wkładać porcje ryby, skórą do góry i powoli gotować na małym ogniu. Ugotowaną rybę wyjmować delikatnie z wywaru na talerze. Podawać z jarzynami z wywaru z ziemniakami całymi z wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 05.06.2011 09:32
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak