Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec indyczy z szynkowaru

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
żurawina
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka
indyk 1 szt ok 900 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec indyczy z szynkowaru

Mięso oczyścić zdjąć skórę i naciąć tak by powstał jednolity płat mięsa
Całość posypać przyprawami i żurawiną, zwinąc w rulon, włożyć do woreczka i uformować tak by nie bylo bąbli powietrza. Mięso z woreczkiem włozyć do szynkowaru i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wstawić do garnka, zalać wodą i doprowadzić do temp ok 90 st.. prawie wrzenie .. ale od dna mają przedostawać sie tylko bąble powietrza (nie gotować)
Parować tak pod przykryciam ok 2 godziny. Po upływie 2 godzin wyjąć szynkowar i wstawić do zimnej wody do wystudzenia. ..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 07.05.2014 17:17
Doskonałe jest to mięsko.
jasiek 01.05.2014 22:39
wspaniałe mięcho
ZEWA 05.04.2011 10:17
czaję się na szynkowar, z tego co widzę, to warto go kupić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak