Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślana marchewka z indykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 4
masło
mąka
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
indyk 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Maślana marchewka z indykiem

Marchewkę kroimy w pół talarki, pierś indyka na pół, zalewamy wodą dodajemy Kucharka i gotujemy na małym ogniu. Gdy indyk będzie miękki wyjmujemy go i dzielimy za pomocą widelca na mniejsze kawałki. Dodajemy z powrotem do marchewki, dodajemy masło i gotujemy dalej do miękkości marchewki. Na koniec zagęszczamy mąką. Gotowe do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 09.12.2012 16:13
świetne, treściwe danie
ben-ka 06.08.2012 20:15
apetyczne jedzonko.
Iwona51
Iwona51 08.03.2011 18:26
ciekawe jak smakuje
jasiek 17.01.2011 00:58
fajne dla dzieci
Smakosz6 28.11.2010 21:37
mniam
MAR3STA 25.11.2010 12:24
musi być pyszne!
Zoso 24.11.2010 21:37
Dobre danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak