Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni i pomidorów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 l
kości 400 g
ziemniaki ugotowane 0,80 kg
śmietana 200 g
mąka 20 g
pomidory bez skórki 200 g
zielony koperek
cukier
sól
dynia 1 kg
warzywa 200 (mieszane, rozdrobnione)
koncentrat pomidorowy 0,15 (30%)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni i pomidorów

Kości zalać zimną wodą, ugotować, wywar przecedzić. Warzywa ugotować w wywarze z kości. Pomidory udusić w tłuszczu i połączyć z wywarem. Dynię włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody i rozgotować. Ugotowane ziemniaki połączyć z przetartą dynią. Połączyć wszystkie składniki, podprawić zaprawą ze śmietany, zagotować, doprawić solą i cukrem, dodać umyty i posiekany szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak