Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 300 g
bułka czerstwa 1 szt mała
jajko 1 szt
mąka do obtoczenia pulpetów
sól
pieprz
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki

Mięso wymieszać z cebulką, jajkiem, pieprzem i solą. Namoczyć czerstwą bułkę w wodzie, odcisnąć, zemleć dodać do mięsa. Formować małe pulpeciki, wielkości orzecha włoskiego. Takie pulpeciki można zrobić np. w sosie pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 21.11.2011 10:20
pyszne
Smakosz6 31.03.2011 10:16
mniam
Tetiana 05.03.2011 17:33
smaczne!
eli82 22.11.2010 17:21
proste i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak