Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak śmietanowy z chili i melisą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 40 dag
melisa 7 liści
marynata
marchewka 2
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak śmietanowy z chili i melisą

Piersi kurczaka przyprawiamy solą czosnkową i zalewamy marynatą zrobioną wg przepisu \"Marynata śmietanowa z chili do drobiu\". Dodajemy drobno pokrojone liści melisy i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej min. 12h). Po tym czasie kurczaka wraz z marynatą i pokrojoną marchewką szczelnie zakrecamy w foli aluminiowej i pieczemy ok 1h w temp. 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 26.11.2011 10:42
apetyczny kurczaczek
Izabela/bella81 31.07.2011 09:03
fajne mięsko :)
radek305
radek305 24.11.2010 22:31
apetycznie wygląda
Emilia22 22.11.2010 13:42
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak