Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty czerwonej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 mała główka
cytryna 1 szt
oliwa 2 łyżki
ogórek kwaszony 1 mała szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty czerwonej

Kapustę obrać z uszkodzonych liści, poszatkować w makaronik, sparzyć gotującą się wodą lub lekko posolić i ugniatać drewnianą łyżką aby zmiękła.
Przełożyć do salaterki, dodać sok z cytryny, oliwę i wymieszać do smaku posolić ew. dodać cukru.
Ogórek zetrzeć na tarce i dodać do pozostałych składników.
można również przed podaniem posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 08.08.2011 08:07
Zjadłabym z ziemniaczkami taką kapustkę.
IZABELA29 28.08.2010 08:38
pyszna do obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak