Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki ze szpinakiem na ostro

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 100 gr
olej sezamowy 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
cebula 1/4 szt
Czosnek suszony Prymat szczypta
papryka czerwona 50 gr
papryka żółta 50 gr
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
Sos imbirowy 1 łyżeczka
makaron muszelki 200 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki ze szpinakiem na ostro

dodatkowo; sałata, pomidory, chrzan wasabi..
Rozmrożony szpinak osączyć z nadmiaru wody, Na patelni rozgrzać olej sezamowy, wrzucić posiekaną drobno cebulkę podsmażyć lekko i dodać szpinak oraz przyprawy.
sos sojowy , szczyptę czosnku, i pieprz do smaku. Odparować z nadmiaru płynu.
Szpinakiem nadziać makaronowe muszelki i odsmażyć ślimaczki na maśle.
Ułożyć na dnie talerza sałatę i plasterki pomidorów, na wierzch wyłożyć ślimaczki.

Na reszcie tłuszczu na patelnię wrzucić pokrojoną w paseczki paprykę, dodać sos imbirowy Tao-Tao. Przyrumienioną papryką posypać ślimaczki, resztę podać w małej miseczce obok. Dodatkowo można podać chrzan wasabi, lub sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 29.08.2011 19:17
pysznie wyglądają
ewelina/bunia 19.02.2011 17:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak