Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERNIK ZŁOCISTY

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
mąka krupczatka 30 dag
margaryna 20 dag
cukier puder 18 dag
jajko
żółtko jajek
miód 4 łyżki
mleko ciepłe 4 łyżki
mleko 2 szklanki
mąka ziemn i krupczatka po 1 łyżce
budyń śmietankowy
margaryna 1
cukier puder 5 łyżek
dżem 1 słoik
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIK ZŁOCISTY

Margarynę posiekać z mąką, dodać sodę mleko miód jaja i przyprawę, zagnieść ciasto
( najlepiej dzień wcześniej).
Podzielić je na trzy części, rozwałkować i upiec osobno na złoty kolor9 około 15 minut)Gorące zsunąć na papier.
MASA:
Ugotować budyń z budyniu i mąki, wystudzić
margarynę utrzeć utrzeć z cukrem na puszystą masę i dodawać budyń,
Na pierwszy placek położyć dżem, potem drugi placek , budyń, trzeci, budyń, na wierzch polewa czekoladowa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 02.09.2011 21:54
słodkości
Emilia22 22.11.2010 13:43
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak