Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem truskawkowo - rabarbarowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 1,2 kg
rabarbar 1,2 kg
cukier kryształ 35 dag
konfitur-fix diamant 1 opakowanie
rum 2 łyżki
miód 2 łyżki
Goździki całe Prymat kilka sztuk
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: dżem truskawkowo - rabarbarowy

Rabarbar opłukać, obrać i pokroić w drobną kostkę, truskawki opłukać, odszypułkować, pokroić na ćwiartki, włożyć do garnka, wsypać cukier i konfitur-fix. Całość dokładnie wymieszać i zagotować. Gotować jeszcze przez 3 minuty, ciągle mieszając, pod koniec gotowania dodać rum i miód. Ponownie wymieszać, zagotować. Gorący dżem przełożyć do słoików, zakręcić, odwrócić i odstawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak