Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuk
boczek 10 plasterków
szczypiorek
sól
pieprz
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Z pieczarek usówamy ogonki i napełniamy startym serem żółtym.
Każda pieczarkę przykrywamy plasterkiem boczku i układamy na blasze.
Wierzszch posypujemy sola i pieprzem do smaku.
Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 10 minut.
Po wyjeciu posypac drobno posiekanym szczypiorkiem i gotowe.

Potrawa świetnie sprawdza sie jo przekąska w przypadku niezapowiedzianych gości

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 30.01.2012 19:33
tez takie robie
Zoso 30.06.2011 20:42
smaczne
sofciak 10.01.2011 17:14
extra
MAR3STA 12.12.2010 18:26
świetne te pieczarki
Damian19 11.12.2010 10:06
pycha!!!
Mirosława5 10.12.2010 19:28
ciekawy przepis :)
Tahitha 04.12.2010 08:02
Uwielbiam faszerowane pieczarki.
jolaxa 23.11.2010 11:02
uwielbiam
Katarzyna/kate1980 23.11.2010 09:18
super
Emilia22 22.11.2010 13:45
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak