Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2, 5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
dwie łyżki kakao
pól kostki margaryny
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Jajka trzepiemy mikserem z cukrem na puszystą masę. margarynę rozpuszczamy i studzimy. Do jajek z cukrem dodajemy miksując mąkę z proszkiem, na zmianę ze stopioną margaryną.
Do natłuszczonej formy wlewamy 3/4 ciasta, do reszty dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Ciasto kakaowe wlewamy ostrożnie w środek jasnego, potem wkładamy w środek ciemnego nóż i delikatnie przeciągamy wkoło ( lub wzdłuż, jeśli robimy w podłużnej formie).
Pieczemy w 180 C około 50 min. Po wyjęciu z formy i przestudzeniu posypujemy cukrem-pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 01.01.2013 14:11
smaczna;)
Izabela28 09.09.2011 12:45
klasyczna, smaczna babka:)
Ewelina43
Ewelina43 01.12.2010 15:03
extra
Ewelina43
Ewelina43 01.12.2010 15:03
extra
Ewelina43
Ewelina43 01.12.2010 15:03
extra
Ewelina43
Ewelina43 01.12.2010 15:03
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak