Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻOWE KULKI Z TUŃCZYKIEM.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1-2 puszk
ogórek kiszony 3-5 szt
por 1/2 szt
pestki dyni 5-6 łyż
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
szczypiorek usiekany do smaku
majonez do smaku
sok z cytryny 2 łyż
jajko ugotowane na twardo 3 szt
ryż 200 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻOWE KULKI Z TUŃCZYKIEM.

Ugotowany ryż wystudzić.Jajka obrać i pokroić w kosteczkę , tak samo jak ogórek i por.Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, doprawić.Mokrymi rękoma formować niewielkie kulki.Udekorować majonezem.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 15.02.2011 09:10
smakowite
aisoglam 08.12.2010 10:48
Ciekawy pomysł ;)
cukiereczek 23.11.2010 08:53
Zapowiada się bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak