Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z liśćmi szpinaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tagliatelle szpinakowe 4 gniazdka
ząbek czosnku 3
śmietana do gotowania 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
oliwa 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z liśćmi szpinaku

- Makaron gotujemy al dente
- Na oliwie z oliwek podsmażamy posiekane ząbki czosnku, gdy zacznie pachnieć dodajemy umyte, osuszone i porwane liście szpinaku oraz śmietanę. Dusimy kilka minut, na sam koniec dodajemy gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz.
- Makaron mieszamy z kremowym szpinakiem. Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 02.11.2011 20:45
pyszne
treonina 31.08.2011 15:08
niestety nie przepadam za szpinakiem
Grażyna13 27.07.2011 20:43
Pycha,moje smaki :)
anecia04 22.11.2010 08:41
ja też
gacopierz23 19.11.2010 13:22
lubię szpinak
Marzena40 08.11.2010 10:15
bardzo smaczne
Ewelina45 15.10.2010 16:34
wyglada wspaniale :)
anecia04 07.10.2010 08:44
Zdecydowanie tak!
stokrotka 06.10.2010 19:27
chyba warto spróbować!
anecia04 06.10.2010 17:37
Muszę przyznac, że spzinak jest bardzo fotogeniczny
Faustyna 02.10.2010 17:22
Pięknie to wygląda:)
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 15:01
super przepis
Ewa99 26.09.2010 19:14
muszę wypróbować ten przepis
etka 21.09.2010 00:01
mam szpinak, to zrobie to danie! super!
agnieszka189 31.07.2010 16:08
pycha!
kakiaa 21.07.2010 17:44
Nie ma to jak szpinak!:)
elwal
elwal 15.07.2010 08:45
Uwielbiam makarony w połączeniu ze szpinakiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak