Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z czerwonych porzeczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1,40kg
cukier 80dag

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z czerwonych porzeczek

Porzeczki umyć pod strumieniem wody,osączyć,obrać z łodyżek.Lekko zgnieść i zagotować.Gorące przetrzeć przez sito.Powinno być około 1l przecieru.Kilka minut gotować,dodać cukier i gotować 10min.Kropla galaretki wylana na zimny talerz powinna tężeć i nie rozlewać się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 20.09.2011 21:23
smaczna i ma dużo witamin
iwona332 10.08.2011 09:05
super:)
Renata34 26.01.2011 20:14
Pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak