Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki w chrupiącej, złocistej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki
sól do smaku
mąka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki w chrupiącej, złocistej panierce

Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w średniogrube plasterki. Gotować w osolonej wodzie przez ok. 10-15 min, aż zmiękną, ale zanim zaczną się łamać zdjąć z ognia i odcedzić. Każdy plasterek posypać przyprawą do ziemniaków i obpanierować w mące. Wrzycić na patelnię z rozgrzanym olejem lub masłem. Kiedy panierka z maki trochę stwardnie, posypać papryką, żeby zimniaczek nabrał złocistego koloru. Podawać z mięsem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Faustyna 29.12.2010 10:22
Wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak