Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z serem

masa:
25dkg białego sera,
łyżka masła,
2 łyżki cukru,
olejek cytrynowy i tłuszcz

Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy pianę,pod koniec ubij. dodajemy cukier potem rozmącone z mąką żółtka-wszystko mieszamymikserem. Ser mielimy w maszynce,rozcieramy z masłemi olejkiem cytr. Masębiszkoptową wlewamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy,na niej równomiernierozkładamy masę serową. Pieczemy początkowo w niskiej temper.,później stopniowo ją podwiększamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak