Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 3-4 łyżki
szczypiorek 1 łyżeczka
marchew poszatkowana w wiórka 1 łyżka
kapusta 0,8 - 1 cukrowa
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z jabłkami

Kapustę poszatkować, sparzyć wrzątkiem.
Jabłka zetrzeć na dużych otworach tarki jarzynówki i podczas ścierania skropić sokiem z cytryny.
Kapustę odcisnąć z wody, połączyć z jabłkami i marchewką dodać do smaku cukru.
Dodać 4 - 5 łyżek śmietany lub jogurtu, albo pół na pół śmietanę i jogurt.
Wymieszać.
Przed podaniem można posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak