Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ DUSZONA

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 80-90 dag
cebula
majeranek, só,l pieprz
mąka 20 g
śmietana 1 szklanka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ DUSZONA

Równy, nie postrzępiony kawałek mięsa umyć ,osączyć i natrzeć solą z przyprawami.
Odstawić na noc do lodówki.
Tłuszcz rozgrzać w garnku, obrumienić mięso z każdej strony, dodać drobno pokrojoną cebulę, podlać woda, przykryć i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Sprawdzić miękkość nakłuwając widelcem. Miękkie mięso wyjąć, sos podprawić mąką wymieszaną ze śmietana, zagotować. Mięso pokroić na porcje i włożyć do sosu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak