Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos wermutowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 1 szkl
cukier 10 dag
masło 10 dag
mąka 1 łyżka
sól, pieprz
czerwony wermut 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sos wermutowy

Cukier rozpuść na patelni, zalej sokiem pomarańczowym i odparuj. Następnie wlej wermut, dodaj masło wymieszane z mąką i gotuj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak