Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp na maśle w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp
masło
cebula 2-3 szt
śmietana 30% 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Karp na maśle w śmietanie

Dzwonki lub filety karpia umyc, posoli i obsypac pieprzem. Conajmniej 2 cebule średnie pokroic i udusic na maśle. Cebulkę nalepiej udusic w naczyniu w którym później będzie się zapiekało rybkę. Poukładac na cebulce karpia i zalac śmietaną. Karp powinien by raczej cały zalany śmietaną. Jeżeli karpia jest dużo można zwiększyc ilośc śmietany. Podobnie z cebulą. Natomiast masła potrzeba tyle aby bez problemu udusic na nim cebulkę. Tak naprawdę ilośc składników zależy od gustu każdego z nas. Rybkę należy włożyc do piekarnika i piec tak długo aż będzie lekko przyrumieniona śmietanka. Można również przypiec mocniej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak