Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapikany dorsz w rumie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 25 dag
olej roślinny
sól, pieprz
rum 200 ml
cytryna 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: zapikany dorsz w rumie

dorsza dokładnie opłukać. olej roślinny wlac na patelnię. na rozgrzanym oleju smarzyć rybę do złotego kolorku. do dorsza wlać rum i podduszac ok.10 minut.
wyłożyc na talerzyk, doprawić i udekorować plasterkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak