Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladka z pstrąga z sosem prowansalskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg filety 2 szt
szpinak świeży
parmezan 2 plastry
koperek pęczek
cebula
czosnek ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
masło 5 dag
pomidor 1 szt
śmietana 18 proc
sól, pieprz
papryka marynowana 1\2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: roladka z pstrąga z sosem prowansalskim

filety przyprawić solą i pieprzem.Część cebuli pokroić w drobną kostkę ,podsmażyć na maśle,dodać zblanszowany szpinak i utarty z solą czosnek.Tak przygotowany szpinak układamy na filety ,przekładamy parmezanem.Na grubszej stronie fileta(od głowy)kładziemy paprykę i ciasno zwijamy roladkę rybną. Drobno posiekanym koperkiem obtaczamy psrtąga,zawijamy w folie aluminową i gotujemy ok. 10 min.
sos;
Resztę cebuli podsmażyć na maśle dodać śmietanę, ziola prowansalskie,pokrojone pomidory w kostkę,1/2 ząbka czosnku i zagotować.Przyprawić do smaku.
Ugotowaną roladkę odwinąć delikatnie z folji ,przekroić po przekątnej ,ulożyć na tależu i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak