Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany kalafior

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt.
ser żółty 20 dag.
śmietana 12% 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanka
masło 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany kalafior

Na wrzącą wodę rzucamy różyczki kalafiora i gotujemy je ok 8 min,następnie odsączamy go z wody,Żaroodporną brytfankę smarujemy nie dużą ilością masła i układamy w niej ugotowany kalafior,następnie polewamy go przyprawioną śmietaną,dodajemy starty ser i bułkę tartą.Całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20 min w temperaturze 200 stopni.Można to podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak