Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitury babuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 125 dag
woda 500 ml
owoce leśne 1 (maliny, jeżyny lub poziomki)

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitury babuszki

W dużym garnku rozpuścić w wodzie cukir, zagotować syrop, często i intensywnie mieszając, zdjąć pianę z wierzchu.Owoce umyć i wrzucać pojedyńczo do gorącego syropu.Zagotować i odstawić na 24 godziny.Drugiego dnia ponownie zagotować, pamiętając o zdejmowaniu piany.Dosmażać na wolnym ogniu jeszcze 45 minut, zdejmując dokładnie za każdym razem, gdy na powierzchni syropu pojawi się piana.Gotową konfiturę przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 24.02.2011 18:14
super,,
alaaa 23.11.2010 18:21
domowe konfitury są najlepsze,,przepis super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak