Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kanapkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser 8 plastrów
mleko 1 szklanka
jajko 2 szt
gałka muszkatołowa
pieprz, sól
szczypiorek 2 łyżeczki
bułka 8 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kanapkowa

Na dnie głębokiego naczynnia ułożyć 4 kromki bułki, położoyć na nich 4 plastry sera, a na tym pozostałe kromki bułki i znów 4 plastry sera.Polać mlekiem rozmąconym z jajkiem, szczyptą pieprzu, gałki muszkatołowej i soli.Naczynie umieścić w duże foremce do pieczenia wypełnionej do połowy gorącą wodą.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec bez przykrycia około 30 minut.Po wyjęciu posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.03.2012 15:10
oryginalny przepis, brzmi ciekawie
agata1722
agata1722 06.03.2012 23:02
niespotykane
matii6 05.12.2010 19:37
ciekawe jak to smakuje
matii6 05.12.2010 19:37
ciekawe jak to smakuje
alaaa 23.11.2010 18:21
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak