Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowo-serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1
por 1
cebula biała 1
brokuł 1
masło 2 łyżki
smietana 18%
ryż 3 łyżki
ser pleśniowy 10 dag
ser topiony 1
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowo-serowa

Marchewkę zetrzeć na tarce. Cebulę i pora pokroić. Na rozgrzane w garnku masło to wrzucić i smażyć ok. 5min. W ok. 1,5 litra wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i zalać warzywa. Dodać listki laurowe i pieprz w ziarenkach. Gotować ok 5 min.
Brokuła podzielić na malutkie różyczki i wrzucić do wrzątku razem z 3 łyżkami ryżu. Gotować ok. 15min. aż brokuł będzie miękki.
Do osobnego garnka wlać troszeczkę / ok. 0,3l/ wywaru z zupki /bez warzyw/, zagotować i wrzucić tam starty ser pleśniowy i serek topiony. Mieszać trzepaczką aż obydwa się rozpuszczą. Wlać do gotującej się zupki i zamieszać. Na koniec śmietana /może być odrobinę posolona żeby się nie zwarzyła/ i koperek.
No i oczywiście sól - pieprz do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 25.12.2010 13:58
pięknie wygląda i na pewno bardzo smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak