Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z pasztatem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
pieprz
sól
mąka ziemniaczana 1 szkl.
mąka pszenna 0,5 szkl.
jajko 2
boczek 0,5 kg
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyż
pasztet 30 (drobiowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z pasztatem

Zimniaki zgnieść przez preske , dodać mąke jaja i sól , wyrobić ciasto , do pasztetu dodać bułke tarta i pieprz . Kluski faszerować pasztetem. ugotowac w osolonej wodzie. Boczek przetopić z cebulą i polać kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 25.04.2011 10:42
ciekawe jak to smakuje
owca441 25.04.2011 10:42
ciekawe jak to smakuje
matii6 21.02.2011 19:06
chyba by mi nie smakowało,,
Ewa111 13.02.2011 20:21
takich klusek nigdy nie robiłam,ciekawy przepis ,wypróbuję
teresa18 04.02.2011 18:50
ciekawe
iwona332 10.01.2011 00:20
super
ElizaT 24.11.2010 08:01
dobre pewnie
kuklik 23.11.2010 11:41
dobry pomysł
MAR3STA 22.11.2010 18:37
ciekawy smak
alaaa 22.11.2010 17:40
ciekawe jak to smakuje,,,
traktorek 22.11.2010 11:56
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak