Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plonace banany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier
kakao
jajko
masło 6 łyżek
rum
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Plonace banany

Banany obierz i przekrój wzdluż na polówki . Jeśli nie są wystarczająco dojrzalłe , posyp je cukrem . Jajko roztrzep widelcem w głebokim talerzu . Połówki bananów panieruj w mące i jajku . Na durzej patelni rozgrzej masło , usmaż banany . W rondelki rozgrzej rum. Banany ułóż na dużym talerzu , skrop rumem . Przed podaniem zapal . Można podawać z orzechami lub migdałami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 16.07.2012 12:59
Super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak